Category Archives: Αρχείο Συνεργατών

/

Αικατερίνη Βουρβουχάκη

VourvachakiΓεννήθηκα στην Αθήνα το 1977. Το 1996 σπούδασα Γενετική στο Queen Mary & Westfield College, University of London. Στη συνέχεια, το 1999, εισήλθα στο Imperial College του University of London για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Μοριακής Γενετικής του Ανθρώπου. Η διδακτορική μου διατριβή με θέμα “Ενδοθηλιακά γονίδια, κυτταρική κατάληξη και κακοήθης αγγειογένεση” εκπονήθηκε στο University of Cambridge (2004) από όπου μου απονεμήθηκε η ερευνητική υποτροφία Isaac Newton Trust European και το βραβείο Cambridge European Trust παράλληλα με την υποτροφία του κοινοφελούς ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”.

Continue reading

/

Νικόλαος Γ. Ευαγγελάτος

Εκπαίδευση

2000: Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
2007: MSc Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας, τμήμα Μεθοδολογίας Ιστορίας και θεωρίας της Επιστήμης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τομέας Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
2008: MA, Διαπανεπιστημιακό Ευρωπαικό Πρόγραμμα ‘Science, Technology and Society in Europe’, τμήμα CIRCLE, Πανεπιστήμιο Lund, Σουηδία

Continue reading

/

Ευανθία Διαμάντη – Κανδαράκη

Ονοματεπώνυμο: ΕΥΑΝΘΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ – ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ
Ειδικότητα: Παθολόγος – Ενδοκρινολόγος
Τίτλος και θέση: – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
– Υπεύθυνη Ενδοκρινολογικού Ιατρείου Α’ Παθολογικής Κλινικής Παν. Αθηνών
– Υπεύθυνη του Ιατρείου Πολυκυστικών Ωοθηκών της Ενδοκρινολογικής Μονάδας Πανεπιστημίου Αθηνών (Ευγενίδειο Θεραπευτήριο)
– Υπεύθυνη του εργαστηρίου Μοριακής Ενδοκρινολογίας της μονάδας Μοριακής Ιατρικής στο Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Continue reading

/

Γιώργιος Βαϊόπουλος

Ο κ. Γιώργος Βαϊόπουλος είναι πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει την ειδικότητα της Παθολογίας, την οποία απέκτησε στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, και της Ρευματολογίας για την οποία εκπαιδεύθηκε στο Royal Victoria Hospital (Mc Gill University) του Μόντρεαλ.
Διήλθε μετά, από κρίση, όλες τις βαθμίδες της Πανεπιστημιακής του σταδιοδρομίας από πανεπιστημιακός βοηθός μέχρι τακτικός καθηγητής και σήμερα είναι Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής.

Το διδακτορικό του δίπλωμα, το οποίο έλαβε με βαθμό άριστα, αναφέρεται στη βιοχημική μελέτη (πεπτιδική ανάλυση, α2β2121 Glu ? Lys ) της αιμοσφαιρίνης Ο-Θράκη.

Continue reading

/

Ειρήνη Τσαρτσάρα

Προσωπικά στοιχεία – σπουδές

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καβάλα. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση: Ψυχολογία), του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1996). Έκανα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο γνωστικό αντικείμενο «Ψυχολογία Υγείας» στο Πανεπιστήμιο Stirling, Σκωτία (1998). Το θέμα της διδακτορικής μου διατριβής, ή οποία εκπονήθηκε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Keele της Αγγλίας (2005), ήταν: «Η αποβολή του εμβρύου στην κύηση και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας επόμενης κύησης και σε νοηματοδοτήσεις θηλυκότητας: Μια διαπολιτισμική έρευνα»

Continue reading

/

Αγάθη Κόνδη – Παφίτη

Η κ. Α. Κόνδη-Παφίτη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Διευθύ¬ντρια του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Αρεταιείου Νοσοκομείου. Από το 1974 και μέχρι σήμερα υπηρετεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου παρέχει κλινικό έργο σε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Είναι διδάκτωρ και Υφηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Διδάσκει σε προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής και Οδοντιατρικής Σχολής το μάθημα της Παθολογικής Ανατομικής, στο Παθολογικό Ανατομείο (Γουδί).

Continue reading

/

Eμμανουήλ Καναβάκης

Kanavakis_resizeΜετά την ειδικότητα Παιδιατρικής μετεκπαιδεύτηκε στο University College Hospital του Λονδίνου και στο τμήμα Μοριακής Αιματολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου John Radcliffe της Οξφόρδης στον τομέα Προγεννητικού ελέγχου και μοριακής Γενετικής.

Μετά την επιστροφή του υπηρέτησε αρχικά ως επιμελητής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής. Στο χρονικό αυτό διάστημα εκτός από τα κλινικά του καθήκοντα είχε και την ευθύνη εργαστηρίου μοριακής ιατρικής με κύρια κατεύθυνση τη μελέτη των μοριακών διαταραχών των συχνότερων γενετικών νοσημάτων και τη συσχέτιση τους με τον κλινικό τους φαινότυπο. Εντάχθηκε στο Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής το 1999 και εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής το 2000 και Τακτικός Καθηγητής το 2007.

Continue reading

/

Μαρία Σ. Βενετίκου

Veneticou_resizeΓεννήθηκα στην Αθήνα και τελείωσα την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλινών με άριστα. Στις γυμνασιακές και λυκειακές μου σπουδές απέκτησα τα γαλλικά διπλώματα Certificat και Sorbonne 1er και 2me degre, και αγγλικά (lower και εκπαίδευση στο Proficiency) από το British Council. Φοίτησα για πολλά χρόνια στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ομιλώ Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Διαθέτω πλήρη και μακροχρόνια επαίδευση στην χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΜS Windows, MS Word XP, MS Excel XP, MS Access XP, Power Point XP, MS Internet Explorer 7.0, Outlook Express, Graphics Programs, SPSS, Pubmed, Scopus, electronic submissions, etc).

Continue reading

/

Δέσποινα Ανδριώτη, PhD

andriotiΣπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, και τη Μεθοδολογία της Έρευνας και πήρε το Διδακτορικό της στη Έρευνα των Υπηρεσιών Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1990.

Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Πολιτική Υγείας-Σχεδιασμό Υπηρεσιών και Προγραμμάτων Υγείας, στο Frederick University, Cyprus και στο ΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Ραδιολογίας-Ακτινολογίας) Οικονομικά της Υγείας. Δίδαξε για περισσότερα από 10 χρόνια σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) Μέτρηση του Επιπέδου Υγείας-Δείκτες Υγείας.

Continue reading