Παναγιώτης Μπεναρδής

benardisΠαναγιώτης Μπεναρδής MD, DipFetMed(FMF)

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Ιατρική Εμβρύου και Υπερηχογραφία

Ο Παναγιώτης Μπεναρδής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι ειδικευμένος στη Μαιευτική και Γυναικολογία σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και στην Α’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο ‘’Αλεξάνδρα’’. Έχει υποειδίκευση στην Ιατρική Εμβρύου και Γυναικολογική Υπερηχογραφία με εκπαίδευση στο Royal Free Hospital του Λονδίνου και στην Εμβρυική Υπερηχοκαρδιογραφία στο Guy’s Hospital του Λονδίνου.

Είναι κάτοχος του Διπλώματος Ιατρικής Εμβρύου (Diploma in Fetal Medicine) από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου και της άδειας εκτέλεσης Υπερήχων Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Απεικόνισης στη Γυναικολογία (BSGI) και μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία (ISUOG).

Είναι συνεργάτης της μονάδας Ιατρικής Εμβρύου μεγάλου ιδιωτικού Μαιευτηρίου της Αθήνας, συνεργάτης της μονάδας Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου Αθηνών και υπεύθυνος ιδιωτικής μονάδας Ιατρικής Εμβρύου και Υπερηχογραφίας.

Έχει στο ενεργητικό του αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια και σεμινάρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στα πεδία επιστημονικού ενδιαφέροντός του περιλαμβάνονται η Ιατρική Εμβρύου (υπερηχογραφία, εμβρυική υπερηχοκαρδιογραφία, ενδομήτριες επεμβάσεις, χειρουργική εμβρύου), η Γυναικολογική υπερηχογραφία (3D απεικόνιση, υστεροσονογραφία), οι κυήσεις υψηλού κινδύνου (σακχαρώδης διαβήτης κύησης, προεκλαμψία, ενδομήτρια υπολειπόμενη ανάπτυξη, πρόωρος τοκετός), ο προγεννητικός έλεγχος (επεμβατικός και μη επεμβατικός), η Γενετική της κύησης και ο εμβρυικός προγραμματισμός.

Τέλος στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, συμμετέχει ανελλιπώς σε ιατρικά συνέδρια, σεμινάρια και διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.