Σπυριδούλα Μαράκα

Η Σπυριδούλα Μαράκα είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του University of Arkansas for Medical Sciences και του Central Arkansas Veterans Health Care System όπου υπηρετεί κι ως Επιστημονική Διευθύντρια του προγράμματος ειδικότητας για Ενδοκρινολογία.

Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στη Mayo Clinic (Rochester, ΗΠΑ). Στο τμήμα Ιατρικής της Mayo Clinic ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της σε Clinical and Translational Science. Είναι συνιδρήτρια της ερευνητικής ομάδας «Knowledge and Evaluation Research Unit in Endocrinology» και παραμένει επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ενδοκρινολογίας στη Mayo Clinic.

Η έρευνα της χρηματοδοτείται από το Arkansas Biosciences Institute και το VA Health Services Research and Development Service. Το ερευνητικό της πρόγραμμα επικεντρώνεται στις θυρεοειδικές παθήσεις και κυρίως στον υποθυρεοειδισμό κύησεως και στον υποκλινικο υποθυρεοειδισμό. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει 56 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία (συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται στις εθνικές οδηγίες κλινικής πρακτικής), 13 προσκεκλημένες ομιλίες, 44 εργασίες σε διεθνή συνέδρια, και 9 διεθνή βραβεία.

Είναι μέλος της επιτροπής «Guidelines and Statements» της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς και της επιτροπής «Hormone Health Network» της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Διατελεί ως τακτική κριτής σε πάνω από 30 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος του Editorial Board για τα περιοδικά “Clinical Thyroidology”, “Thyroid”, και “International Journal of Medical Students”.