Γιώργος Πιερράκος

[:EL]Ο Γιώργος Πιερράκος είναι Καθηγητής στο ΤΕΙ της Αθήνας στο Αντικείμενο της Οργάνωσης και Διοίκησης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Τομέα Διοίκησης μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος του Τμήματος Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα είναι πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ της Αθήνας. Υπήρξε υπεύθυνος πολλών μεγάλων ερευνητικών και μελετητικών έργων με αντικείμενα όπως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τη Μακροχρόνια Φροντίδα ασθενών με καρκίνο ενώ συμμετείχε σε έργα ως ερευνητής σε έργα με αντικείμενα όπως στην Κοινωνική Οικονομία Δημογραφική πολιτική και Πολιτικές ενίσχυσης της Τοπικής Κοινωνίας και Οικογένειας. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σημαντικό αριθμό εθνικών και διεθνών συνεδρίων είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων.[:en]Ο Γιώργος Πιερράκος είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος του Τμήματος Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την περίοδο 1999-2000 υπήρξε μέλος και συντονιστής διάφορων ερευνών, συνεργαζόμενος με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Πολιτικών Οικονομικών και Κοινωνικών ερευνών. Στο πλαίσιο αυτό συντόνισε, έρευνες μέτρησης της ποιότητας ζωής των ασθενών, έρευνες μέτρησης της ικανοποίησης χρηστών υπηρεσιών υγείας καθώς επίσης και έρευνες μέτρησης της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Τον Μάιο 2001 συμμετείχε στο διακρατικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης TEMPUS JEP 10412-98 και έλαβε μέρος σε αποστολή στη Σιβηρία για την εκπαίδευση γιατρών διοίκησης και οργάνωσης Νοσοκομειακών μονάδων και συστημάτων υγείας.
Την περίοδο 2001-2005 εργάστηκε στην εταιρεία 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. όπου υπήρξε υπεύθυνος έργου στα Επιχειρησιακά Σχέδια για την Ένταξη στην Κοινωνία της Πληροφορίας του ΥΠΕΣΔΔΑ, Επιχειρησιακά Σχέδια στα Νοσοκομεία Θριάσιο, Παμμακάριστος και ΓΠΝ Καλαμάτας, ενώ συντόνισε την έρευνα Καταγραφής Αναγκών Κατάρτισης του Στελεχιακού Δυναμικού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εταιρεία 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.

Από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2005 εργάστηκε στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας ως σύμβουλος στον Ερευνητικό Τομέα του Ινστιτούτου για θέμα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό εργάστηκε ως υπεύθυνος σύνταξης προφορών για μελέτες του Δημόσιου τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Την περίοδο 2005-2009 συνεργάστηκε με το ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη βαθμίδα του Επίκουρου καθηγητή για σύνολο 12 ωρών την εβδομάδα. Το 2009 εκλέχθηκε Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας στο αντικείμενο Οργάνωση και Διοίκηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Από το 2005 έως σήμερα συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και σε μελετητικά έργα. Ενδεικτικά αναφέρονται τα έργα: Καθιέρωση Δημογραφικής Πολίτικης και Εντοπισμός των Τομέων Παρέμβασης με έμφαση στις πολιτικές για την Οικογένεια Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Κύπρου (ΥΚΕ), «Ο Ρόλος των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση πολιτικών φροντίδας για τη συμφιλίωση επαγγελματικού και οικογενειακού βίου» Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Κύπρου (ΥΚΕ), ΜΕΤΡΟ 1.4 «Ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας» «Επιχειρησιακό Σχέδιο ανάπτυξης του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας» Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σημαντικό αριθμό συνεδρίων όπως τα Πανελλήνια Νοσηλευτικά Συνέδρια, Παγκόσμιο Συνέδριο Νοσηλευτών, σε Πανελλήνια Συνέδρια Γεροντολογίας, το Πανελλήνιο Εθνικό Συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές αξιολόγησης στα περιοδικά Value in Health, “Αρχεία της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας”, “Νοσηλευτική” και “Ψυχιατρική”. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας & Τοπική Αυτοδιοίκηση.[:]