Δημήτρης Θ. Παπαδημητρίου

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε με άριστα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και τη Διδακτορική του Διατριβή με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρχικά ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική για 4 χρόνια στο Περιφερειακό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε επί 4ετία στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στη Γαλλία. Έλαβε διετές Μεταπτυχιακό (DIU) στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία από το Πανεπιστaήμιο Paris V, με κλινική εκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο St Vincent de Paul στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης για 1 έτος (master) στην Ιατρική Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο Joseph-Fourier της Grenoble στη Γαλλία, όπου και εργάστηκε ως Λέκτορας – Επικεφαλής Πανεπιστημιακής Κλινικής (Chef de Clinique des Universités) με αντικείμενο την Παιδιατρική Ενδοκρινολογία και Διαβητολογία σε κανονική έμμισθη οργανική θέση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Grenoble για 2 χρόνια.

Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και από το Δεκέμβριο του 2005, οργάνωσε και διευθύνει το Τμήμα Παιδιατρικής – Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ διετέλεσε Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης, Πανεπιστημιακός και Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο επί 12 χρόνια (2006-2017). Ήταν υπεύθυνος του Ενδοκρινολογικού Ιατρείου της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α. για 2 ακαδημαϊκά έτη (2015-2017).

Ως επιστέγασμα της επιστημονικής του διαδρομής τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από τον Μάϊο του 2021 υπηρετεί ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο ΠΜΣ «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» στο Ιατρείο Υποδοχής Εφήβων με Ενδοκρινικά Νοσήματα της Μονάδας Ενδοκρινολογίας της Β΄ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α. Ασκεί διδακτικό έργο τόσο στο ΠΜΣ, όσο και στα προπτυχιακά υποχρεωτικά κατ’ επιλογήν μαθήματα της Ενδοκρινολογίας και της Νεογνολογίας.

Έχει 42 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά του SCI (indexed in Pubmed), εκ των οποίων οι 18 την τελευταία 5-ετία, με h-index 16 (5-yr h-index 12), h-10 index 18 (5-yr h-10 index 13) και 685 συνολικές παραθέσεις εκ των οποίων οι 381 από το 2017. Έχει επίσης τουλάχιστον 56 δημοσιευμένα abstracts σε supplements διεθνών περιοδικών εκ των οποίων 46 ανευρίσκονται στο google scholar και 7 είναι indexed στο Pubmed Central.