Category Archives: Συνεργάτες

Ενεργοί συνεργάτες του μεταπτυχιακού

/

Δημήτρης Θ. Παπαδημητρίου

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε με άριστα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και τη Διδακτορική του Διατριβή με αντικείμενο την Παιδοενδοκρινολογία στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρχικά ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική για 4 χρόνια στο Περιφερειακό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Continue reading

/

Ανατολή Πετρίδου

Η Ανατολή Πετρίδου είναι εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Θεσσαλονίκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο γνωστικό αντικείμενο «Εργαστηριακές εφαρμογές στην αξιολόγηση της βιολογικής απόδοσης του ανθρώπου». Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Continue reading

/

Βασίλης Μούγιος

Ο Βασίλης Μούγιος είναι καθηγητής βιοχημείας της άσκησης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Θεσσαλονίκης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1981, και βιοχημεία στο University of Illinois at Chicago, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του το 1986. Υπηρετεί στο ΑΠΘ από το 1989.

Continue reading

/

Τριανταφυλλίδου Όλγα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                        Τριανταφυλλίδου Όλγα
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ                               Βιτάλι
ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ                              Νίνα
ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ                             8-10-1978
Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ                             Πισιδίας 11, Ν. Σμύρνη
Τ.Κ.                                                          17124
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ         Έγγαμη
Continue reading

/

Κανδαράκη Άννα

Η Δρ Κανδαράκη Άννα (PHD, MSc) είναι Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Αριστούχος Πανεπιστημίου Paris V Rene Descartes της Σορβόννης (2010), κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Κλινική Ψυχολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο (2012) και Διδακτορικού από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με βαθμό Άριστα (2019).  Έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ψυχολογικού Τμήματος σε αρκετά Γενικά Νοσοκομεία, Ιδρύματα και Ψυχιατρικές Κλινικές. Ειδικεύεται στη Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και είναι Ιδιοκτήτρια & Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχοθεραπείας Therapy Nest.

Continue reading

/

Δέσποινα Περρέα

Η Δέσποινα Ν. Περρέα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μεσσηνιακή Μάνη.
Είναι Πτυχιούχος Χημικού Τμήματος της Φυσ/κής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών(1973) και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών(1982).
Continue reading

/

Ευαγγελία Αντωνίου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Πτυχίο Μαίας του Τμήματος Μαιευτικής της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Υγείας και Πρόνοιας (Α.Σ.Σ.Υ.Κ.Π.) ΚΑΤΕΕ Αθηνών Ιούλιος 1980.
Μεταπτυχιακό στην «Εφηρμοσμένη Δημόσια Υγεία», της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας το 2008.
Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Θέμα διατριβής: «Ενδοοικογενειακή Βία και Εγκυμοσύνη Κοινωνιολογικές και Αναπαραγωγικές Επιπτώσεις.
Από το 2015 Αντιπρόεδρος ΕΛΚΕ και μέλος της ΔΕ επιτροπής και Αντιπρόεδρος από 2016.
Αντιπρόεδρος Δ.Ε Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ ΑΣΠΑΙΤΕ και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής Υπουργείων Υγείας-Παιδείας.
Διευθύντρια Ερευνητικού Εργαστηρίου από 2019 Εργαστήριο Μαιευτικής Φροντίδας κατά την Κύηση και τη Λοχεία – Μητρικός Θηλασμός (Ε.Μ.Φ.Κ. & Λ.-Μ.Θ.).
59εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή/ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Από αυτές οι 30 έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά, 23 abstracts σε διεθνή περιοδικά και 6 άρθρα σε ελληνικά περιοδικά.

/

Παναγιώτης Γ. Αναγνωστής

Παναγιώτης Γ. Αναγνωστής, MD, MSc, PhD, FRSPH
Ενδοκρινολόγος

Ο ιατρός Παναγιώτης Αναγνωστής ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές (MD) στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (2002, βαθμός πτυχίου: 7,4). Είναι επίσης απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) στο τμήμα Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (2013, θέμα: “Μελέτη οστικής νόσου σε ασθενείς με αιμορροφιλία”, βαθμός: άριστα με διάκριση). Έχει λάβει επίσης τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου [Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ): «Πολιτική Επιστημών Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας»] (2016, βαθμός διπλωματικής διατριβής: 10). Ολοκλήρωσε την εξειδίκευση του στην Ενδοκρινολογία, στην Ενδοκρινολογική Κλινική του “Ιπποκρατείου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2012) και έκτοτε εργάζεται ως Υπεύθυνος του Ενδοκρινολογικού Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ, (Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης).

Continue reading

/

Σπυριδούλα Μαράκα

Η Σπυριδούλα Μαράκα είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του University of Arkansas for Medical Sciences και του Central Arkansas Veterans Health Care System όπου υπηρετεί κι ως Επιστημονικός Υποδιευθυντής του προγράμματος ειδικότητας.

Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στη Mayo Clinic (Rochester, ΗΠΑ). Στο τμήμα Ιατρικής της Mayo Clinic ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της σε Clinical and Translational Science. Είναι συνιδρήτρια της ερευνητικής ομάδας «Knowledge and Evaluation Research Unit» και παραμένει επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ενδοκρινολογίας στη Mayo Clinic.

Η έρευνα της χρηματοδοτείται από το Arkansas Biosciences Institute. Το ερευνητικό της πρόγραμμα επικεντρώνεται στις θυρεοειδικές παθήσεις και κυρίως στον υποθυρεοειδισμό κύησεως. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει 40 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και βιβλία, 7 προσκεκλημένες ομιλίες, 31 εργασίες σε διεθνή συνέδρια και 9 διεθνή βραβεία.

Είναι μέλος δύο επιτροπών της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς και τακτική κριτής σε 8 διεθνή ιατρικά περιοδικά.

/

Στέργιος Α. Πολύζος

Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας – Μεθοδολογίας της Έρευνας

Ο Στέργιος Πολύζος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ., 1996). Στο τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ. ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, λαμβάνοντας τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία” (ΠΡΟΜΕΣΙ, 2004) και τη διδακτορική του διατριβή (2012). Έλαβε επίσης τίτλο “Παιδαγωγικών Σπουδών και Διδασκαλίας” της Σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ (2001). Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Ενδοκρινολογία στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2008) και έκτοτε εργάζεται ως Ενδοκρινολόγος στη Θεσσαλονίκη. Από το 2019 εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας-Μεθοδολογίας της Ερευνας στο 1ο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Α.Π.Θ.

Έχει διδάξει ενδοκρινολογία-διαβήτη-μεταβολισμό σε προπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής (3ου-6ου έτους), φαρμακολογία και κλινική φαρμακολογία σε προπτυχιακούς φοιτητές (3ου-4ου έτους) και στα μεταπτυχιακά “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία”, “Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία” και “Medical Research Methodology” του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., και “Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή” του Τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 πλήρη άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών εργασιών για περισσότερα από 70 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Είναι Associate Editor του περιοδικού “Metabolism, Clinical and Experimental” και του περιοδικού “Hormones”. Διετέλεσε επίσης Associate Editor του περιοδικού “Medicine” (2014-2016).