Category Archives: Συνεργάτες

Ενεργοί συνεργάτες του μεταπτυχιακού

/

Παναγιώτης Γ. Αναγνωστής

Παναγιώτης Γ. Αναγνωστής, MD, MSc, PhD, FRSPH
Ενδοκρινολόγος

Ο ιατρός Παναγιώτης Αναγνωστής ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές (MD) στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (2002, βαθμός πτυχίου: 7,4). Είναι επίσης απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) στο τμήμα Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (2013, θέμα: “Μελέτη οστικής νόσου σε ασθενείς με αιμορροφιλία”, βαθμός: άριστα με διάκριση). Έχει λάβει επίσης τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου [Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ): «Πολιτική Επιστημών Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας»] (2016, βαθμός διπλωματικής διατριβής: 10). Ολοκλήρωσε την εξειδίκευση του στην Ενδοκρινολογία, στην Ενδοκρινολογική Κλινική του “Ιπποκρατείου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2012) και έκτοτε εργάζεται ως Υπεύθυνος του Ενδοκρινολογικού Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ, (Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης).

Continue reading

/

Σπυριδούλα Μαράκα

Η Σπυριδούλα Μαράκα είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του University of Arkansas for Medical Sciences και του Central Arkansas Veterans Health Care System όπου υπηρετεί κι ως Επιστημονικός Υποδιευθυντής του προγράμματος ειδικότητας.

Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στη Mayo Clinic (Rochester, ΗΠΑ). Στο τμήμα Ιατρικής της Mayo Clinic ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της σε Clinical and Translational Science. Είναι συνιδρήτρια της ερευνητικής ομάδας «Knowledge and Evaluation Research Unit» και παραμένει επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ενδοκρινολογίας στη Mayo Clinic.

Η έρευνα της χρηματοδοτείται από το Arkansas Biosciences Institute. Το ερευνητικό της πρόγραμμα επικεντρώνεται στις θυρεοειδικές παθήσεις και κυρίως στον υποθυρεοειδισμό κύησεως. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει 40 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και βιβλία, 7 προσκεκλημένες ομιλίες, 31 εργασίες σε διεθνή συνέδρια και 9 διεθνή βραβεία.

Είναι μέλος δύο επιτροπών της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς και τακτική κριτής σε 8 διεθνή ιατρικά περιοδικά.

/

Στέργιος Α. Πολύζος

Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας – Μεθοδολογίας της Έρευνας

Ο Στέργιος Πολύζος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ., 1996). Στο τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ. ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, λαμβάνοντας τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία” (ΠΡΟΜΕΣΙ, 2004) και τη διδακτορική του διατριβή (2012). Έλαβε επίσης τίτλο “Παιδαγωγικών Σπουδών και Διδασκαλίας” της Σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ (2001). Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Ενδοκρινολογία στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2008) και έκτοτε εργάζεται ως Ενδοκρινολόγος στη Θεσσαλονίκη. Από το 2019 εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας-Μεθοδολογίας της Ερευνας στο 1ο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Α.Π.Θ.

Έχει διδάξει ενδοκρινολογία-διαβήτη-μεταβολισμό σε προπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής (3ου-6ου έτους), φαρμακολογία και κλινική φαρμακολογία σε προπτυχιακούς φοιτητές (3ου-4ου έτους) και στα μεταπτυχιακά “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία”, “Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία” και “Medical Research Methodology” του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., και “Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή” του Τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 πλήρη άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών εργασιών για περισσότερα από 70 διεθνή ιατρικά περιοδικά. Είναι Associate Editor του περιοδικού “Metabolism, Clinical and Experimental” και του περιοδικού “Hormones”. Διετέλεσε επίσης Associate Editor του περιοδικού “Medicine” (2014-2016).

/

Ειρήνη Αθανασάκη

athanasaki-photoΗ Ειρήνη Αθανασάκη είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου  Κρήτης (Π.Κ.).

Απέκτησε πτυχίο Βιοχημείας (Maitrise en Biochimie) από το Πανεπιστήμιο Pierre Marie Curie το 1982 και διδακτορικό στην Ανοσολογία από το Τμήμα Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Alberta, Canada (1988). Έκανε τη μεταδιδακτορική της θητεία στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (1988-1991) και κατόπιν εκλέχθηκε σαν Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Π.Κ. το 1991, σαν Αναπληρώτρια Καθηγήτρια το 1997 και Καθηγήτρια το 2007.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη ρύθμιση του μηχανισμού αντιγονοπαρουσίασης, τα εκκρινόμενα τάξης Ι και ΙΙ αντιγόνα ιστοσυμβατότητας, τη μελέτη μηχανισμών ανοχής/καταστολής, τις λευχαιμίες τους μηχανισμούς προστασίας του ημι-αλλογενετικού εμβρύου από το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας, την ανοσολογία σπέρματος τη μελέτη εμβρύων προ-εμφυτευτικού σταδίου και εμφυτεύσιμα εμβόλια.

Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει 106 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και βιβλία, 55 προσκεκλημένες ομιλίες, 164 εργασίες σε διεθνή συνέδρια, 60 σε εθνικά συνέδρια, 1 διεθνή και 2 εθνικές πατέντες. Έχει επιβλέψει 10 διδακτορικές διατριβές, 29 πτυχιακές ΜΤΕ και 82 πτυχιακές προπτυχιακών φοιτητών. h-index=21, co-authors=151, RG score=36.35, 1442 citations

/

Αντωνακόπουλος Νικόλαος

AntonakopoulosΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Αντωνακόπουλος Νικόλαος
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: Χρήστος
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ:  1982
ΟΙΚΟΓ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:  Άγαμος
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: Μαρούσι Αττικής
ΔΙΕΥΘΥΝ. ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Βύρωνας, Μικράς Ασίας 50-52, 16231,
τηλ. 210 7661688 / 6978236246
e-mail. antonakopoulos2002@yahoo.gr
Continue reading

/

Παναγιώτης Μπεναρδής

benardisΠαναγιώτης Μπεναρδής MD, DipFetMed(FMF)

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Ιατρική Εμβρύου και Υπερηχογραφία

Ο Παναγιώτης Μπεναρδής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι ειδικευμένος στη Μαιευτική και Γυναικολογία σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και στην Α’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο ‘’Αλεξάνδρα’’. Έχει υποειδίκευση στην Ιατρική Εμβρύου και Γυναικολογική Υπερηχογραφία με εκπαίδευση στο Royal Free Hospital του Λονδίνου και στην Εμβρυική Υπερηχοκαρδιογραφία στο Guy’s Hospital του Λονδίνου.
Continue reading

/

Άννα Παπαδοπούλου

Η Άννα Παπαδοπούλου έλαβε Maitrise de Biochimie από τη Σχολή του Πανεπιστημίου “Henri Poincare”, Γαλλία το 1997 με βαθμό «Λίαν Καλώς» και το 1998 το Diplome d’Etudes Anterieures (DEA) από τη Σχολή της Φαρμακευτικής του ίδιου Πανεπιστημίου στο ειδικό αντικείμενο του «Μεταβολισμού των φαρμάκων-Φαρμακογενετική». Το 2002 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Γενετικής του Ογκολογικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Αγιος Σάββας» με βαθμό «Αριστα».
Continue reading

/

Παναγιώτης Χριστόπουλος

christopoulosΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έλαβε την Ειδικότητα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο «Αρεταίειον» Νοσοκομείο.

Αποπεράτωσε το 2007 το Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Master, MSc) Ιατρικής Σχολής Αθηνών: Κλινική και Εργαστηριακή Ιατρική με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία.

Continue reading

/

Ευαγγελία Χαρμανδάρη

Charmandari_newIατρική Σχολή, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Α’ Παιδιατρική Κλινική, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” & Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Ευαγγελία Χαρμανδάρη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Παιδιατρικής στην Αγγλία. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία στο Κέντρο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Λονδίνου, στα Νοσοκομεία Great Ormond Street Hospital for Children και University College Hospital. Στα νοσοκομεία αυτά πραγματοποίησε την διδακτορική της διατριβή στην Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία. Επίσης εργάσθηκε ως Διευθύντρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στα Νοσοκομεία St. James’ University Hospital & Leeds General Infirmary, Leeds, UK, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια παραμονής στην Αγγλία και Αμερική.

Continue reading