Νικόλας Νικολαΐδης

Ο Νικόλας Νικολαΐδης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής, διερεύνησε τους μοριακούς μηχανισμούς των μη γενωμικών δράσεων των γλυκοκορτικοειδών με μεθόδους μοριακής και κυτταρικής βιολογίας στο Εργαστήριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Παιδιατρικής και Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας κυρίου Γεώργιου Χρούσου. Η μεταδιδακτορική έρευνα του κυρίου Νικολαΐδη εστιάστηκε στους μοριακούς μηχανισμούς δράσης του υποδοχέα των γλυκοκορτικοειδών και στους μοριακούς παθογενετικούς μηχανισμούς του Συνδρόμου Πρωτοπαθούς Γενικευμένης Αντίστασης στα Γλυκοκορτικοειδή ή Σύνδρομο «Χρούσος» με αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα περιοδικά. Ο κύριος Νικολαΐδης ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και συνεχίζει την εξειδίκευσή του στον τομέα της Παιδοενδοκρινολογίας από τον Σεπτέμβριο 2019 ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος.

Από τον Μάιο 2019, ο κύριος Νικολαΐδης είναι Ερευνητής βαθμίδος Γ’ στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας. Το ερευνητικό του έργο έχει βραβευθεί από την European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) με Travel Grants και από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοκρινολογίας με βραβεία καλύτερης βασικής έρευνας. Πρόσφατα, ο κύριος Νικολαΐδης έλαβε το European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) Young Investigator Award 2020.