Μάρα Σιμοπούλου

simopoulouΗ Μάρα Σιμοπούλου είναι Λέκτορας Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με παράλληλη απασχόληση ως Κλινική Εμβρυολόγος στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Β´ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου. Με γνωστικό αντικείμενο την Κλινική Εμβρυολογία-Γενετική έχει διατελέσει Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και επισκεπτόμενη Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του University of British Columbia (UBC) στον Καναδά.

Έχει κλινική εμπειρία στο χώρο από το 1998 ξεκινώντας ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια M.Sc. Στην Προγενετική Γενετική και Εμβρυϊκή Ιατρική. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή Ph.D στην Ανθρώπινη Γενετική και στη συνεχεία παρέμεινε ως Research Fellow στο τμήμα Μαιευτικής-Γυναικολογίας του University College London (UCL) με εξειδίκευση στην Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση για χρωμοσωμικές ανωμαλίες (PGD).

Με εμπειρία πλέον των δέκα ετών ως Κλινική Εμβρυολόγος και Γενετίστρια έχει απασχοληθεί κλινικά και ερευνητικά σε ιδιωτικές μονάδες, νοσοκομεία, και πανεπιστημιακές κλινικές στην Αγγλία, στην Αμερική, στον Καναδά, στη Μάλτα και στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος διπλώματος “Senior Embryologist” από την European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) και αδείας ασκήσεως μικρογονιμοποίησης από την Human fertilization and Embryology Authority (HFEA).

Τα πιο πρόσφατα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ανοσολογία του προεμφυτευτικού εμβρύου και της εμφύτευσης, καθώς και στην επιγενετική της τεχνικής της υαλοποίησης σε ωάρια και έμβρυα. Προσωπικό της στοίχημα ως μέλος της επιστημονικής κοινότητας είναι η προαγωγή της γνώσης σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο, παράλληλα με τη συνεχή βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.