Σπυριδούλα Μαράκα

Η Σπυριδούλα Μαράκα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας του University of Arkansas for Medical Sciences και διευθύντρια του τμήματος Ενδοκρινολογίας του Central Arkansas Veterans Health Care System όπου υπηρετεί κι ως επιστημονική διευθύντρια του προγράμματος ειδικότητας στην Ενδοκρινολογία.

Η κ. Μαράκα αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία στη Mayo Clinic (Rochester, ΗΠΑ). Στο τμήμα Ιατρικής της Mayo Clinic ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της σε Clinical and Translational Science. Είναι συνιδρήτρια της ερευνητικής ομάδας «Knowledge and Evaluation Research Unit» και παραμένει επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ενδοκρινολογίας στη Mayo Clinic. Η έρευνα της χρηματοδοτείται από το Arkansas Biosciences Institute και το Department of Veterans Affairs. Το ερευνητικό της πρόγραμμα επικεντρώνεται στις θυρεοειδικές παθήσεις και κυρίως στον υποθυρεοειδισμό κύησεως.

Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει 80 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και βιβλία, 31 προσκεκλημένες ομιλίες, 55 εργασίες σε διεθνή συνέδρια και 12 διεθνή βραβεία. Είναι  συμπρόεδρος της επιτροπής κατεθυντήριων οδηγιών  της Αμερικανικής Εταιρείας Θυρεοειδούς και τακτική κριτής σε 8 διεθνή ιατρικά περιοδικά.

.