Ζαδάλλα Φ. Μούσλεχ

mouslexΓεννήθηκα στη Βηθλεέμ Παλαιστίνης το 1955. Το 1973 αποφοίτησα από το Λύκειο της χώρας μου και έλαβα υποτροφία για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1974 αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ μετά από εξετάσεις στην ελληνική γλώσσα. Την ίδια χρονιά γράφτηκα στη Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Το 1980 πήρα το πτυχίο της Ιατρικής, με άριστα.

Από το 1980 έως το 1981 εργάσθηκα στο Κρατικό Νοσοκομείο της Βηθλεέμ ως εσωτερικός βοηθός.

Από τον Αύγουστο του 1981 έως τον Αύγουστο του 1983 έκανα τα δύο προκαταρκτικά χρόνια της Παθολογίας στην Α΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ΑΠΘ. Ειδικεύτηκα στην Ενδοκρινολογία στην ίδια κλινική από το Δεκέμβριο του 1983 έως το Νοέμβριο του 1987. το Δεκέμβριο του 1987 πήρε το τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξετάσεις της ειδικότητας.

Το 1987 απέκτησα την ελληνική υπηκοότητα και υπηρέτησα τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Το Φεβρουάριο του 1988 έλαβα την άδεια εξάσκησης ιατρικού επαγγέλματος .
Από το 1989 έως σήμερα εργάζομαι στο ΕΟΠΥΥ. Θεσσαλονίκης, Υποκατάστημα 25ης Μαρτίου ως Ενδοκρινολόγος.

Από το 1990 μέχρι το 2008 ήμουν επιστημονικός συνεργάτης στην Α΄ Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού όπου συμμετείχα στα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα της κλινικής και με ιδιαίτερη απασχόληση στο διαβητολογικό κέντρο του νοσοκομείου.

Το 1993 ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα «Μεταβολές των ενδογενών οπιοειδών πεπτιδίων σε ασθενείς με νοσήματα του θυρεοειδούς» με βαθμό «Άριστα» και το 1994 αναγορεύτηκα Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

Μέχρι σήμερα, έχω συγγράψει πάνω από 60 εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, 1 βιβλίο για το Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και κεφάλαια σε άλλα 8 βιβλία. Παράλληλα έχω ανακοινώσει περίπου 300 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 ομιλίες σε ιατρούς και ασθενείς.

Είμαι μέλος επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή πολλών ιατρικών συνεδρίων. Είμαι μέλος συντακτικής επιτροπής τριών επιστημονικών περιοδικών.

Από το 2008 μέχρι το 2010 ήμουν Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.

Από το 2010 είμαι διευθυντής του πολυιατρείου του ΕΟΠΥΥ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.
Από το 2009 είμαι καθηγητής του τμήματος Ααισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκω το μάθημα της Ενδοκρινολογίας.
Από τον Απρίλιο του 2012 είμαι ειδικός γραμματέας του διοικητικού συμβολαίου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, υπεύθυνος για το σακχαρώδη διαβήτη


Ενδοκρινολόγος
Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης